Tuinhuis schilderen

Uw mooie nieuwe tuinkantoor, huisstudio of tuinhuis: welke kleur wordt het? De keuze die u maakt, hangt af van de stijl van uw huis en tuin, de omgeving en de manier waarop u uw tuinkamer wilt laten werken – en vooral van uw eigen persoonlijke smaak. Hier zijn een paar ideeën om u op weg te helpen.

Meer informatie over tuinhuis verven op www.schilderwerkensnel.be

Ken uw grenzen!

tuinhuis schilderen
Voordat u uw hart op een zinnig kleurenschema zet, pauzeer dan eerst of uw woning zich in een beschermd gebied bevindt of een beschermd gebouw is. Zo ja, dan kunnen er een aantal beperkingen gelden voor de kleuren die u kunt kiezen voor elke vorm van bijgebouw, inclusief het behoud van het begrip voor de leeftijd en stijl van uw buurt. Het is de moeite waard om eerst even snel te controleren.

Verf of beits

De afwerking van hout voor buiten kan in twee hoofdcategorieën worden ingedeeld: beits, die transparant of semi-transparant is en de nerf van het hout doorlaat, en verf die een ondoorzichtige afwerking creëert.

Vlekken werken vooral goed waar u een rustieker gevoel creëert, bijvoorbeeld met een blokhut. Aan het andere uiteinde zijn ze ideaal voor zeer eigentijdse tuinkamers waar ze de eenvoud van de houtconstructie laten zien. Gekleurde beitsen, waaronder kalkafzettingswitten en bleke neutralen die nog steeds de houtnerf zichtbaar maken, kunnen een warme, sjabby-chic-stijl creëren die uitstekend past bij veel tuinen. Onze blokhutten, Prima Zomerhuizen & Gazebo’s zijn allemaal beschikbaar in de fabriek, afgewerkt in een witte beits die de schoonheid van het hout laat zien.

Verven, met hun sterkere kleuren, kunnen u helpen om meer een ‘statement’ te creëren. De stijl van uw tuin en de mate waarin u wilt dat uw gebouw opvalt of ‘verdwijnt’ in uw tuin, bepalen mede de kleuren die u kiest.

Een centraal punt….

Een tuin tuin tuinhuis of tuinhuisje kan een prachtig middelpunt vormen van uw hele tuinontwerp en u wilt misschien dat het opvalt, of een tint krijgt met uw favoriete tuinkenmerken. Lichte crèmes, groen en bleke pastels behoren tot de favoriete kleuren van Garden Affairs-klanten en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Deze klassieke tinten gaan niet uit, ze zijn gemakkelijk in het oog te houden en vormen altijd een geweldig decor voor planten.
tuinhuis verven
Een fris gevoel met lichte neutrale kleuren past goed bij veel tuinhuis- en blokhutstijlen. Blauw, seringen en roze vormen een mooi tegenwicht tegen de natuurlijke tinten om hen heen en kunnen kalm en koel of stoer en briljant zijn – en niet te vergeten de kans om uw eigen strandhut te creëren!

…of een verborgen juweel?

Donkerdere, aardse tinten en natuurlijk groen zullen uw tuinbouw helpen om zich stiller in uw tuin te nestelen. Zowel beitsen als verven kunnen worden gebruikt om afwerkingen te creëren die doen denken aan warm eiken, mahonie of leisteen, die een aanvulling vormen op tuinmuren, hekken en planten.

Uw keuze van het dakbedekkingsmateriaal is een belangrijke overweging bij het kiezen van een tonische wandafwerking. Een houten gebouw in het zwart met een cedarendak zorgt voor een klassieke Suffolkschuurlook, en een gouden eikenhouten vlek met een rieten dak zorgt voor een perfecte Cotswolds feel of, zoals op de foto links, combineren de twee combinaties voor een werkelijk verbluffend effect. Een traditioneel loden dak ziet er prachtig uit met een lichtblauw-grijze kleur. U heeft de keuze te over!

Op stijl

De stijl van uw tuin zal u ook inspireren. Chique binnentuinen in de stad suggereren misschien wel trendy kleuren als lila, grijs en olijven. Een klassiek cottage-gevoel suggereert zachtere pasteltinten, historische tinten en organische tinten. Uw lokale steen, baksteen of tegel kan ook goede ideeën bieden voor het versterken of contrasteren van tinten.

En u hoeft natuurlijk niet genoegen te nemen met slechts één kleur: de complementaire detaillering van deuren, ramen en balustrades ziet er fris en knapperig uit in bijna elke omgeving. Het gebruik van reserveverf op tuinstoelen, tafels of plantenbakken zorgt voor een harmonisch effect, welke kleur u ook kiest.

Kijk voor inspiratie in onze klantengalerijen om te zien hoe onze klanten hun tuinkamers mooi hebben gekleurd. En nu hoeft u alleen nog maar te beslissen hoe u de binnenkant wilt inrichten …. een heel ander onderwerp!