Oude houten omheiningen

Top 5 onderhoudstips voor houten omheiningen

Uw hek is een belangrijk onderdeel van uw tuin en uw eigendom; het kan stijl, privacy en elegantie toevoegen als het goed wordt verzorgd, terwijl een vermoeide of vervallen omheining je huis er onaantrekkelijk en onbemind uitziet.

Het bijhouden van het onderhoud van uw houten hekwerk is belangrijk omdat, als u dat niet doet, u de kosten zou kunnen dragen om het te vervangen. Het ziet er ook slecht uit als je besluit om je huis te verkopen en het is zo’n kleine taak om enorme resultaten te behalen.

Met onze top 5-tips kunt u uw houten hek met vertrouwen aanraken en weer tot leven brengen.

1) Zorg voor de juiste apparatuur

Om het uzelf gemakkelijker te maken, moet u alle dingen die u nodig heeft bij elkaar krijgen. Dit zorgt voor minder stress verderop in de rij, omdat je niet halverwege de baan hoeft te stoppen om iets op te rapen. De belangrijkste dingen die je nodig hebt om je hek schoon te maken, zijn als volgt:

  • Slang of hogedrukreiniger
  • Hout vlek
  • Beschermende bladen
  • Borstels of rollen
  • Bleekmiddel of houtbehandeling

houten hekwerk

2) Bescherm uw planten en gras

Je gaat wat stralen met die krachtige wasmachine en er zijn ook oplossingen die je gras en planten in de tuin kunnen beschadigen. Om schade aan deze belangrijke delen van uw tuin te voorkomen, moet u plastic platen leggen. Verplaats ook alle beschadigbare plantenpotten of tuinmeubelen uit de weg voordat u begint.

3) Bleken en vervolgens elektrisch wassen

Goede hardware-winkels moeten een goede houtreinigingsoplossing op voorraad hebben die je kunt gebruiken om op je hek te plaatsen, maar je kunt ook je eigen houtreinigingsoplossing maken door bleekwater te verwateren. De beste manier om dit te meten is om een ​​deel bleekmiddel te gebruiken voor elke 2 delen water. Zet deze oplossing op je hek en laat het een tijdje rusten zodat het aan het werk kan. Zodra u merkt dat u schimmel en vuil verwijdert, kunt u een hogedrukreiniger gebruiken om de oplossing te verwijderen. Als u geen krachtige wasmachine bezit, moet een generieke slang het lukken.

4) Laat het hout uitdrogen

Nu je het goed hebt geweekt, moet je het hout laten drogen voordat je er een nieuw zegel op kunt doen. Het is belangrijk om dit te doen, want je verslaat het doel van nieuwe houtvlekken als het onderliggende hout nat is. Zorg ervoor dat u uw hout niet echt schildert – houtbeits komt in een reeks van kleuren en wordt gebruikt om uw hout te beschermen, en als u gewoon het hout schildert, beschermt u het niet zo goed als u zou kunnen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *