observatoirecitoyen.be

Observeren, Analyseren, Sensibiliseren

3 dingen waar je op moet letten bij het lenen van geld October 28, 2016

Geld lenen is tegenwoordig gemakkelijk, snel en bijzonder eenvoudig te regelen. Dankzij het internet leg je binnen de kortste keren de aanbieders naast elkaar waarna je een keuze kunt maken, een bedrag in kunt vullen en een offerte aan kunt vragen. Dat is allemaal helemaal prima, maar maak liever niet teveel haast bij het aanvragen van een lening. Denk bijvoorbeeld aan deze drie punten waar je goed op moet letten wanneer je op zoek gaat naar geld lenen.

snel-goedkoop-geld-lenen

Hoeveel heb je echt nodig voor een lening?

Mensen laten zich soms te makkelijk verleiden. Laat de persoon bij de bank of de kredietinstelling nooit als eerste een bedrag noemen. Zorg dat je precies weet hoeveel geld je nodig hebt en wanneer je het geld nodig hebt. Denk daarbij ook vooruit. De klassieke fout is geld lenen voor een auto en die vervolgens niet kunnen gebruiken omdat er geen geld is voor benzine, de verzekering en de wegenbelasting. Doorgaans zijn alle bedragen van tevoren bekend, je kunt dus precies weten wat je nodig hebt en wanneer je het geld echt op je rekening wilt hebben.

Beslist om te lenen maar hoe ga je terugbetalen?

Voordat je een handtekening zet en voordat je het geld in ontvangst neemt, is het goed om een plan te hebben over hoe je het geld terug gaat betalen. Maandelijkse aflossingen zijn een ideale manier, maar hoe weet je zeker dat je het geld op tijd hebt? Wat gebeurt er wanneer je een betaling te laat doet en hoe kun je ervoor zorgen dat je iets meer zekerheid op kunt bouwen? Wanneer je nu al begint met nadenken over de antwoorden op deze vragen, zal het straks een stuk makkelijker zijn om de vragen te beantwoorden die zeker bij de bank of de krediet maatschappij gesteld zullen worden.

En heb je het wel echt nodig?

De laatste vraag die je jezelf altijd moet stellen, is de vraag of je het geld wel nodig hebt. Is het een noodzakelijke uitgave? Kan het niet op een ander manier geregeld worden, of is er wellicht een optie waarbij de kosten lager uit kunnen vallen? Een lening is niet altijd de laatste optie qua geld lenen die je kunt overwegen, maar het is vaak wel één van de duurste opties. Het is dus altijd de moeite waard om even de tijd te nemen om de checklist af te vinken voordat je jezelf mogelijkerwijs in de problemen werkt.

Categories: Uncategorized