Beste draadloze heggenscharen 2020

Als u een professionele hovenier of tuinman bent, of als u een huiseigenaar bent met veel hagen om te onderhouden, dan is een heggenschaar een noodzaak. Met een heggenschaar kunt u de heggen precies snoeien, waardoor u extra bereik krijgt voor hogere en bredere struiken. Er zijn verschillende soorten heggenscharen op de markt: elektrisch, draadloos en gas. Gasgestookte heggenscharen zijn vaak lawaaierig en geven een sterk stinkende uitstoot, en voor elektrische modellen is een lang snoer nodig, waardoor de manoeuvreerbaarheid sterk wordt beperkt. Draadloze heggenscharen zijn efficiënt, stil en u hoeft zich geen zorgen te maken over zaken als verlengsnoeren of het mengen van brandstof. Bekijk hier de beste 10 heggenscharen van 2020
beste heggenschaar

Beoordelingen van de beste draadloze heggenscharen

We hebben het onderzoek gedaan om de beste snoerloze heggenscharen op de markt te vinden. We hebben deze heggenscharen beoordeeld op basis van beoordelingen van klanten.

Black+Decker LHT2220 heggenschaar

Het model LHT2220 van Black+Decker is een van de meest populaire snoerloze heggenscharen op de markt. Hij is zeer betaalbaar en heeft een duurzame 20-volt lithium-ionbatterij, die betere prestaties biedt dan vergelijkbare nikkel-cadmiumbatterijen. De accu houdt een lading langer vast dan andere modellen en heeft een langere levensduur. Het blad heeft een professionele lengte van 22 inch en het apparaat is ontworpen om ¾” dikke takken te snijden met minder trillingen, waardoor de gebruiker minder snel vermoeid raakt. De lader heeft een Energy Star-keurmerk en de heggenschaar is zeer licht van gewicht en eenvoudig te bedienen met een gewicht van iets minder dan zes pond. Dit model is in staat om per lading 3.000 vierkante meter heggen te snoeien, en de softgrip handgreep wordt volledig om de voorkant gewikkeld, zodat u comfortabel kunt knippen vanuit alle richtingen. Wat de nadelen betreft, is er echt niet veel te zeggen, behalve dat voor grotere klussen een tweede accu of een tweede lading nodig kan zijn, maar dat is typisch voor draadloze heggenscharen in vergelijking met de elektrische en gasgestookte heggenscharen.

Voordelen:

 • Langdurige accu
 • Hoge kwaliteit tegen een lage prijs
 • Wrap-around voorhandgreep voor een comfortabele grip
 • Lichtgewicht

Nadelen:

 • Voor bijzonder zware opdrachten zijn meerdere kosten nodig

EGO Power+ Draadloze heggenschaar

De EGO Power+ is een van de best beoordeelde trimmers op de markt en heeft een 24-inch dubbel snijmes, perfect voor het knippen van heggen met een diameter tot ¾”. De geschatte gebruiksduur van de accu is één uur, ruim voldoende voor kleinere projecten; de unit wordt geleverd met een 56V accuset, die compatibel is met andere EGO-producten. De krachtige heggenschaar is duurder dan sommige andere modellen, maar u krijgt messen van gehard staal met 3.000 slagen per minuut, waardoor u scherp en precies kunt knippen. Dankzij de hoge snelheid kunt u uw werk in minder tijd voltooien en de messen zijn speciaal ontworpen om na het knippen nieuwe groei te stimuleren, waardoor uw heggen een professionele uitstraling krijgen.

Voordelen:

 • Snelle maaisnelheid
 • Merkcompatibele batterij
 • Grote snijcapaciteit

Nadelen:

 • Korte looptijd van de batterij

DeWalt DCHT860M1 heggenschaar

Een mes met haakse tand helpt bij het knippen van dikke takken, en 22-inch bladen met dubbele werking geven u professionele resultaten. DeWalt’s DCHT860M1 wordt geleverd met een 40v, 4.0Ah lithium-ion batterij en lader, en is een zeer lichtgewicht product met een gewicht van 11,9 pond. Het apparaat heeft ook een comfortabele omwikkelbare handgreep waarmee u gemakkelijk vanuit verschillende hoeken kunt werken. Met 3.100 slagen per minuut bent u gegarandeerd van een precieze snede, elke keer weer. Het deksel van de tandwielkast is afneembaar, wat het verwisselen van de messen vergemakkelijkt. De motor is ontworpen om de transmissie beter te beschermen, waardoor de prestaties op lange termijn gegarandeerd zijn. Bovendien is het gereedschap ingepakt in een schokbestendige Xenoy-hars, een zware kunststof die ontworpen is voor een lange levensduur en bescherming.

Voordelen:

 • Extra scherpe messen
 • Lichtgewicht
 • Xenoharskelder

Nadelen:

 • Relatief duur
 • Moeilijker om door dikkere (3/4″ of meer) struiken te snijden

Black+Decker HT22 heggenschaar

Black+Decker is zeer populair voor het leveren van hoogwaardig gereedschap tegen betaalbare prijzen, en deze 22-inch heggenschaar past in die omschrijving bij een tee. De dubbelwerkende messen hebben 40 procent minder trillingen dan andere modellen, en de voorgeharde messen kunnen gemakkelijk takken met een diameter tot 3/4 inch knippen. De duurzame roestbestendige messen blijven gegarandeerd langer scherp en een omwikkelbare handgreep zorgt voor een flexibele grip. Een van de beste kenmerken van deze heggenschaar is het gewicht; de trimmer weegt iets minder dan vijf pond. Black+Decker heeft met de zeer betaalbare HT22 een ander winnend item bedacht.

Profs:

 • Lage kosten
 • Zacht-gedempte wikkelgreep
 • Roestbestendige bladen
 • Lichtgewicht

Nadelen:

 • De trekker moet worden ingedrukt om te kunnen werken.
 • Teho Gereedschap 4313 Draadloze Trimmer/Schaar

  Deze trimmer van Teho Tools is perfect voor thuisgebruik en kleine projecten. Er is een ontgrendelingsknop waarmee u eenvoudig kunt wisselen tussen het schaargereedschap en de heggenschaarmessen. De heggenschaar heeft een snijcapaciteit van 4 inch en de heggenschaar heeft een snijlengte van 6-1/4 inch. De 4-volt lithium-ionbatterij zorgt voor 40 minuten onafgebroken gebruikstijd, terwijl het slechts een uur duurt om de accu op te laden. Dit is een uiterst lichte en stille machine met een gewicht van slechts 1,3 pond. De lichte, maar toch kleine, messen zorgen voor extra behendigheid bij het trimwerk, geweldig voor topiaries.

  Profs:

  • Lichtgewicht
  • Gemakkelijk te verwisselen hulpstukken
  • Oplaadtijd van de batterij van één uur

  Nadelen:

  • Korte lemmetlengte
  • Korte operationele tijd

  VonHaus 20V Draadloze heggenschaar

  De heggenschaar van VonHaus is een apparaat voor zwaar gebruik, compleet met een 20V lithium-ionbatterij die goed werkt bij zware klussen en compatibel is met andere producten uit de VonHaus 20V Max Garden Range lijn. De heggenschaar heeft een 20-inch blad met veiligheidsfuncties zoals een rem, handbeschermer en mesbescherming. De voorste handgreep wordt volledig rondgewikkeld en de handgreep is van een comfortabel zacht rubber. De messen hebben een laag trillingsniveau tijdens het oscilleren bij 1.400rpm. Dankzij het antivibratiesysteem kunt u dichter bij uw heggen snoeien en de messen kunnen takken met een diameter tot 0,59″ knippen. De accu duurt een uur om op te laden en geeft u 30 minuten ononderbroken gebruik.

  Voordelen:

  • “Dead man’s” veiligheidsprikkel
  • Zachte, rubberen handgrepen
  • Precisiemessen

  Nadelen:

  • Slechts 30 minuten continu gebruik van de batterij
  • Black+Decker LHT2436 Draadloze heggenschaar

  De LHT2436 40V snoerloze heggenschaar is een werkpaard. De krachtige accu heeft een lange looptijd en is in staat om met één acculading tot 6.000 vierkante meter heggen te snoeien. Het 24-inch mes met dubbele werking heeft een antivibratiesysteem, waardoor u elke keer nauwkeuriger kunt snoeien. De handgreep aan de voorzijde is volledig gewikkeld voor een flexibele hantering. Het apparaat weegt slechts 7 pond, wat ideaal is om langere tijd mee te werken. De zwaar uitgevoerde messen kunnen takken tot een dikte van 3/4 inch snijden, terwijl de gebruiker minder snel vermoeid raakt. Het 40-volt batterijsysteem is compatibel met andere Black+Decker-producten en heeft een dubbele levensduur van een nikkel-cadmiumbatterij. Een andere geweldige eigenschap van de heggenschaar is de eigen Power Drive-transmissie, die de motorstallen beperkt.

  Voordelen:

  • Lange levensduur van de batterij
  • Lichtgewicht
  • Anti-trillingssysteem

  Nadelen:

  • Geen vergrendeling op de aan/uit-knop
  • Wat te zoeken in een snoerloze heggenschaar
  • We hebben de beste snoerloze heggenscharen op de markt beoordeeld. Houd bij de aanschaf van een heggenschaar rekening met de volgende factoren.

  Gewicht – Hoe lichter uw heggenschaar, hoe groter de kans dat u efficiënter en langer kunt werken zonder vermoeidheid. Dit is vooral belangrijk als u een kleiner persoon bent.
  Bladafmetingen – De bladafmetingen kunnen per merk en model aanzienlijk verschillen. Gewoonlijk variëren de heggenscharen van 13 inch tot 40 inch, waarbij professionele snoeischaren 18 inch of groter zijn. Een korter mes geeft u natuurlijk een kleiner bereik, maar sommige modellen hebben paaltjes om uw bereik te vergroten.
  Vermogen – Als u van plan bent om lange tijd te werken, of op grotere heggen, hebt u een krachtige motor nodig die bij u past.
  Levensduur van de accu – Voor draadloze heggenscharen is de levensduur van de accu een belangrijke factor. Hoe lang kunt u werken zonder de accu op te laden?

  Conclusie

  Draadloze heggenscharen zijn stiller dan gasscharen en bieden toch een groot bewegingsbereik. Het kiezen van de juiste heggenschaar voor uw behoeften moet gebaseerd zijn op een duurzame constructie, de levensduur van de batterij, het gewicht en de afmetingen van de messen.